Srpen 2014 / září 2014



    Designové řešení koupelny je další zakázka pro mé stálé klienty z Plzně. V současné době je koupelna obložena standardním keramickým obkladem s nevýrazným fádním tištěným vzorem a vybavená zařizovacími předměty tmavě béžové barvy. Je zde umístěna pračka a plynový kotel, úložný prostor zde téměř zcela chybí. Požadavky klientky byly zhruba tyto:

* zachovat počet dvou umyvadel
* umístit rohovou vanu, nejlépe pro dva
* velké zrcadlo
* umístit sušičku
* skrýt plynový kotel
* vytvořit úložné prostory



    Místo dvou stávajících solitérních umyvadel navrhuji umyvadlový stůl (washtabel) s dvěma hranatými umyvadly, umístěnými na desce a spodní skříňkou na rektifikačních nožičkách. Nad washtablem je navrženo zrcadlo s fazetou na předsazeném nosném rámu. Do stávající niky naproti umyvadlům umisťuji skříňku s koši pro ukládání špinavého prádla a horní skříňku na čisté prádlo (ručníky apod.). 

    Nejvýraznějším designovým prvkem místnosti se stávají skleněné zástěny, jedna mezi wastablem a vanou, další dvě zakrývají plynový kotel. Tyto skla jsou opatřena jednoduchým vertikálním vzorem čárového kódu, který bude proveden buď jako fólie nebo pískováním.
Barevné řešení je navrženo v kombinaci tmavá/světlá, konkrétně tmavě hnědé a světle béžové obklady velkých formátů + stěrka s vertikálním drážkovaným vzorem. V prostoru vany bude provedena dekorační mozaika.

     Zařizovací předměty jako umyvadla a vana, včetně potřebného příslušenství, jsou navrženy ze sortimentu Ideal Standard. Sprcha (ruční+hlavová) a podomítková vanová baterie s přepínáním do sprchy, včetně potřebného příslušenství byly vybrány z nabídky Hans&Grohe. Umyvadlové baterie jsou navrženy jako nástěnné podomítkové, opět z nabídky Ideal Standard. Koupelnové doplňky jako kosmetické zrcátko, háčky apod. jsou z produkce Nimco. Obklady a dlažby jsou vybrány z kolekce Musis Pavimento – Interior moka a Interior beige. Dekorační mozaika – Bisazza Plait – brown, alternativně Naxos Kilim. Koupelnový nábytek ( skříňky a washtabel) bude vyroben na míru.



Cena všech úprav a vybavení se pohybuje kolem 150 000,-

 

Březen 2015 - Došlo k jemné aktualizaci povrchů. Byly vybrány nové obklady a dlažby, konkrétně Musis Avantgarde beige/moka.

RSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Phoca Gallery

Moje práce :