Březen/duben 2015



   Jedná se o takovou "tradiční" akci, kdy si klient, v tomto případě klientka koupí byt, nebo to co z něj za dlouhá léta zbylo a chce si ho dát dohromady. V původním bytě neexistovala koupelna, ale pouze sprchový kout v kuchyni, hned vedle kuchyňské linky - katastrofa. Byt sám o sobě, nebo spíš ten samotný prostor asi není úplně špatný - pro jednoho či dva. Podkrovní byty mají své kouzlo, ačkoli mně osobně ta lokalita, ve které se nachází příliš neimponuje. To však není předmětem zadání a klienta to zpravidla ani nezajímá...

    V bytě bude v rámci rekonstrukce nutno provést pár stavebních úprav sestávajících především z vybourání starých a vztyčení nových příček. Ty navrhuji provést ze sádrokartonu s dvojitým opláštěním. V srdci dispozice se vytvoří nová místnost a sice koupelna. Byt není nafukovací a proto je koupelna, co se týče velikosti opravdu naprosto minimální, ovšem s ohledem na požadavky klientky, jako byly velká rohová vana, umístění pračky a nějakým způsobem oddělené WC. Na samostatné WC se muselo velmi rychle zapomenout, protože prostě nebylo kam ho umístit. Dveře budou provedeny jako posuvné do kapes.
    Vzhledem k faktu, že je v bytě velmi málo míst odkud by se dalo dívat na věci, resp. na nábytek s nějakým odstupem, navrhuji například v ložnici postel vyrobit přímo na místě, na míru bytu. Když se to tak vezme, tak postel hodnotíme hlavně podle toho, jak se nám na ní spí, jestli vrže atd. a design je až druhotný... a konkrétně zde, v druhé nejmenší místnosti v bytě, ještě ukrojené šikminou střechy, by žádný design ani nebyl vidět.
    klientka si přála zachovat některé své kusy nábytku, nebo spíš začlenit do návrhu. Konkrétně je to obýváková policová stěna a pohovka. Vzhledem k tomu, že policová stěna už má na sobě nalepenou nějakou umělou dýhu, či co to je a ta má poměrně nekompromisní a těžko kombinovatelný dekor, rozhodl jsem se nové prvky vestavěného nábytku, které s ní sousedí řešit v neutrální bílé barvě a aby z toho nebyla "školní práce", tak si trochu pohrajeme s leskem a matem - získáme tím plasticitu a nádech luxusu (protože, když se něco leskne, vypadá to hned o třídu výš). Na podlahu se na přání klientky natáhne přírodní lino s nějakým neutrálním dekorem - hlavně žádné atrapy ve stylu "stará prkenná podlaha" apod. Staré cihelné stěny se oklepou až na cihlu, poškozené cihly se vyspraví, spáry se zacelí a stěny se pak přetřou jednotným nátěrem - navrhuji nějakou šedozelenou.


    Zjistil jsem, že mám v portfoliu velmi málo realizací. Nevím proč to tak je, ale zrovna tohle by se nakonec realizovat skutečně mělo, takže jsem sám zvědav, jak to dáme dohromady....

RSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Phoca Gallery

Moje práce :