Interiér recepce, lobby baru a SPA  hotelu Carlsbad Inn v Karlových Varech


Srpen 2016 - únor 2017

    
    Koncem léta 2016 jsem byl požádán, abych navrhl design prostoru recepce a lobby baru v rekonstruovaném hotelu v Karlových Varech, v Dalovicích. Objekt sám pochází ze sedmdesátých let 20. století a původně nesl název Ohře a sloužil jako hotel či penzion nebo ubytovna... zkrátka něco na ten způsob. V posledních letech však objekt chátral dokud ho nový majitel nezačal dávat dohromady s cílem vytvořit na samém konci Karlových Varů poměrně slušný luxusní hotel. Já jsem se do toho domu hned při první prohlídce zamiloval a úplně přesně jsem věděl, jak by měl vypadat - trochu retro, trochu industrial a jemně poprášené něčím jako "luxury". Investor měl ovšem také svojí představu - hodně "luxury", trochu Art Deco ( podle mě zcela mimo...) a "aby to nebylo moc drahé..". Partnerství je o hledání kompromisů, takže jsem navrhl jakési kompromisní řešení - něco ze mě, něco od něj a byli jsem ve výsledku spokojení oba.
    Začalo se stavět a v říjnu 2016 jsem byl opět požádán, abych navrhl ještě hotelové SPA - v podstatě relaxační prostor se saunami a výřivkou. Nic velkého, ovšem také nic zanedbatelného, jelikož je to silně komerční prostor - musí reprezentovat, musí se umět prodat a musí být zajímavý, chtěný. Myšlenka se ovšem ne a ne zrodit. Nevěděl jsem si rady, jak to pojmout. Ten prostor je poměrně malý a nízký a ještě ke všemu našťouchaný různými procedurami a tak jsem seděl u počítače, namáhal mozek a ujídal gumové medvídky a náhle to přišlo. Při pohledu na rozházené různobarevné kousky umělého želé na stole, které prosvětlovalo světlo stolní lampy mě napadlo, jak by to asi vypadalo na stropě? Co kdyby se na stropě udělaly kazety opatřené nějakým lesklým náterem různých barev, které by byly prosvětleny a vydávaly tím pádem různě barevné světlo? Interiér sám by pak mohl být víceméně monotónní, např. černý a  - důdležitá věc - pohled návštěvníků by se díky méně výrazným vnitřním stěnám obrátil ven, z okna do hotelového parku. No nádhera... jak se říká u nás "Čím blbější sedlák, tím větší brambory."
   Při realizaci se můj vliv na samotný proces rovnal téměř nule a tak se výsledná podoba poněkud odklonila od návrhů, nicméně většina je zachována. Všechny fotografie výsledného stavu mají svůj zdroj zde: http://www.carlsbadinn.cz

 

RSS
 
 
Powered by Phoca Gallery

Moje práce :