Prosinec 2012 / únor 2013

    Takže pár základních informací: místnost má tvar trojúhelníku, dveře do místnosti jsou i s obložkou široké 1,5 m, protější stěna je mírně do oblouku a téměř celá je vyplněná okny. Ve třetí stěně je zachovaná původní dř. zárubeň i s obložkou a tvoří jakýsi slepý průchod do vedlejší místnosti. Stěny na sebe nejsou kolmé, světlá výška místnosti je cca 3,18 m, co do velikosti je to na ložnici poměrně luxusní místnost. Původní zadání znělo: "Jelikož máme tmavě hnědou dřevěnou podlahu, tak barevné řešení by mělo být v kombinaci hnědá/bílá" - s tím jsem souhlasil, sám bych to nevymyslel lépe. "Jinak máš volnou ruku, ukaž co umíš." 

    Místnost má tři stěny a v každé je nějaký otvor, nebo pozůstatek po otvoru. Potřeboval jsem získat alespoň jednu volnou stěnu a proto jsem se rozhodl, že tu zbytečnou obložku odstraním. Mezi stěnou se vstupem a stěnou s obložkou byl nepříjemný ostrý úhel - kout bez využití. Navrhl jsem zde vytvořit zabudovanou knihovnu - jelikož oba mladí manželé jsou vysokoškoláci a mají poměrně hodně knih a rádi si čtou v posteli. Šatní skříň jsem vytáhl až ke stropu, s tím že ta horní třetina je určena ke skladování sezónních věcí, ložního prádla, krabic, stanů, spacáků, zkrátka všeho, co se musí někam uložit a neleze se pro to každý den. Další důvod, proč navrhuji skříně až ke stropu je ten, že navrchu se usazuje prach, který nikdo neutírá, protože je to vysoko a nikdo tam nedosáhne. 

    Přibližně dva měsíce od předání se začalo pracovat na druhé verzi. Zadavatelka, moje velmi dobrá přítelkyně, byla s původním návrhem spokojená, ale v průběhu dvou měsíců poměrně radikálně změnila vkus... a mimoto některé navrhované změny neprošly u manžela, čímž pro mladý pár vznikla jistě velmi zajímavá situace. Každopádně hlavou této rodiny je muž a tím je vše rozhodnuto. V druhé verzi se počítá se zachováním původní obložky, která zůstala ve stěně jako pozůstatek po dveřích. Pán tohoto bytu se s ní zkrátka nedokázal rozloučit. Postel se tudíž musela přesunout jinam a také se zúžila - z plánovaných 180cm na 160cm. Zadavatelka si také stihla oblíbit fialovou barvu, kterou teda v ložnici nevidím zrovna rád, ale je to pro mě celkem jasný pokyn. Fialová mezi ženami zřejmě vládne světu. Jiná moje známá si vymalovala fialově rovnou celou kancelář. Doufám, že jí z toho nezačne bolet hlava, ale tak trochu to čekám.

RSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Powered by Phoca Gallery

Moje práce :

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat